Az én Biatorbágyom: Beszélgetés Herhalt-Nagy Róberttel

Herhalt-Nagy Róbert

Mi motivált arra, hogy a Biatorbágyért Egyesületbe belépve közéleti szerepet vállalj?

Szeretem a rendet, szorgalmas, tenni akaró ember vagyok. Szeretem az átláthatóságot, ha a döntéseket megalapozott szakmai munka készíti elő, ha az a közösséget szolgálja, nem pedig egyének érdekeit és gyarapodását. Úgy vélem, jelenleg ennek az ellenkezője jellemzi a város vezetésének munkáját. Koncepciótlanság, kapkodás, tervek állandó áttervezése, rövidtávú gondolkodás, szakmaiatlanság. Ezeken szeretnék változtatni.

Milyen ügyekkel foglalkoztál eddig?

A 14 ezer fa Biatorbágy által szervezett civil faültetéseken részt szoktam venni, az Iharos optimálisabb, természetközeli kihasználásáért küzdöttem, de a foci és a műfű nyert. Minden szemétszedésen aktívan részt veszek családostul. Az egyesületben leginkább az okosváros projektet érzem magaménak.

Mit csinálnál másképp, mint a jelenlegi városvezetés?

Kitenném, amennyire csak lehet a politikát az önkormányzatból, szakértői gárdával dolgoznék, meghallanám a lakosság hangját, mert én is egy vagyok abból. Nem helyezném a saját érdekeimet másoké elé. A gúnyt és a cinizmust pedig száműzném, mert nagyon bosszant.

Szerinted hogyan lehetne élhetőbbé tenni Biatorbágyot?

A növekedést lassítani kell, vagy még inkább megállítani, nem határok nélkül beépíteni mindent, valamint hosszú távra, átgondolva terveznék, nem az éppen aktuálisan elérhető pályázatokat húznám rá a városra meggondolatlanul.

Miért szereted ezt a várost?

A természeti adottságai és a közösség miatt leginkább. Ezek értékesek. Rengeteg igazán jó embert ismertem meg itt, akik közül többeket mondhatok barátomnak.

Milyennek látnád szívesen Biatorbágyot 10 év múlva?

Olyan rendezett kisvárosnak, amely megtartja falusias jellegét és tradícióit.

Mi a kedvenc helyed Biatorbágyon és miért szereted?

Az Nyakas-kő, a Kő-orr, a Füzes partja, az Iharos egésze, a Kettőspont kávézó és az otthonom.

Gyönyörű a természet körülöttünk, élvezem, ha újra és újra felfedezhetem.  A kávézó pedig a legjobb kávét kínálja a környéken, és mindig van ott valaki, akit már egy ideje a szívembe zártam.