Ulicza Máté

1985-ben születtem Budapesten. 2009-ben költöztem Biatorbágyra, feleségem addigra már 20 év hosszú biatorbágyi tapasztalata alapján. A Biatorbágyra költözésem nehéz döntés volt akkoriban számomra, de nem is tudtam mekkora szerencsém van, hogy ezt megtehetem!  

Sok helyen jártam már, sok mindent tapasztaltam, láttam már, közben mérnöki diplomát szereztem, vállalkozást vezettem, multinacionális cég vezető beosztásában dolgoztam, de valahogy mindig ugyanide tértem és térek vissza. Tudtam, hogy amennyiben lesz gyermekem, nekik ez egy megfelelő környezet lesz a felnevelkedéshez, közel a fővároshoz, mégis természet és jó szomszédság közelében. Ez be is bizonyosodott, mind a három gyermekem így éli meg itt az életét, és szeretne is hosszú távon itt maradni. Ezért is igyekszem képviselni Biatorbágy lakosságát 2019 óta Biatorbágy Önkormányzat Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottságában is.

Azt gondolom, hogy Biatorbágy kiemelkedő adottságokkal rendelkezik, amelyet csak és kizárólag közösen tudunk tovább javítani, gondozni, közösen tehetjük jobbá. Biatorbágy ne lépje át kisvárosias, családi jellegét, se építészetben, se pedig gondolkodásban, mert úgy el tudja veszíteni varázsát. Ez az elképzelés nem függ lakosságszámtól, területbővüléstől, ez kultúráról, együttélésről szól – a Biatorbágyért Egyesület tagjaként többek között ezekért szeretnék dolgozni. 

Az én Biatorbágyom: beszélgetés Ulicza Mátéval